Lituania do të rihapë më 27 prill parukeritë, muzetë dhe restorantet në natyrë, në kuadër të lehtësimit të masave kufizuese për parandalimin e pandemisë.  

Mirëpo, klientët do të jenë në numër të kufizuar dhe se përdorimi i maskave do të jenë të detyrueshme në vendet publike.

Kryeministri Saulius Skvernelis bën thirrje se së shpejti vendi do t’i kthehet jetës normale duke ruajtur distancat sociale dhe masat mbrojtëse.

Austria do të lejojë gjithashtu hapjen e bareve, restoranteve dhe kishave më 15 maj. Ndërsa qendrat tregtare, floktaritë dhe dyqanet tjera të mëdha do të hapen më 1 maj.

Ndërkohë, Danimarka nuk ka rihapur vetëm një sërë aktivitetesh, por dhe shkollat, universitetet dhe çerdhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *