Limiti për posedim personal është vendosur në shtatë gram. Kanabisin mund ta kultivojë privatisht në shtëpi kushdo që ka mbushur moshën 18 vjeç – për sa kohë që nuk kultivon më shumë se katër bimë.

Pirja e kanabisit në publik ose para fëmijëve do të mbetet ende e paligjshme.

Holanda njihet më shumë për qëndrimin e saj liberal ndaj kanabisit dhe për politikën e saj në përgjithësi tolerante. Por edhe në Holandë kanabisi zyrtarisht është ende i paligjshëm.

Edhe qeveria e re e Gjermanisë synon të legalizojë përdorimin rekreativtë kanabisit./DW

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *