Resident Evil Village nuk do të dalë në PS4 dhe Xbox One për arsye teknike: i brendshmi Dusk Golem, i cili kishte parashikuar saktë shpalljen e lojës, shpjegoi arsyet e kësaj zgjedhje në Twitter.

“Unë do të doja të sqaroja arsyet pse Capcom vendosi të botojë Resident Evil 8 vetëm në platformat e gjeneratës së ardhshme, kur projekti ishte fillimisht cross-gen,” shkroi Dusk Golem disa orë pas shpalljes së lojës gjatë ngjarjes per prezantimin e PS5

“Për shkak të përmirësimit të konsiderueshëm teknik që zhvilluesit po i bëjnë projektit, dhe i cili duhet të shprehë plotësisht potencialin e tij, Resident Evil Village kishte probleme të mëdha në ngarkimin me pop-up dhe cilësi në konzollat ​​e gjeneratës aktuale.”

“Ngarkimet janë të domosdoshme në lojë sepse lëvizni brenda tërë fshatit dhe ka disa pika për udhëtime të shpejta. Duke pasur parasysh përqendrimin më të madh në eksplorim, kjo do të zbulonte disa çështje kritike në PS4 dhe Xbox One

“Për këtë arsye ata vendosën të anulojnë versionet e gjeneratës së fundit të lojës, duke eleminuar problemin e ngarkimeve, si dhe çdo kufizim teknik që lidhet me pajisjen e vjetër dhe në të njëjtën kohë duke e shtyrë sektorin e grafikëve në nivele të reja.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *