Sot ne oren 17.00 mazhoranca dhe opozita do te ulen se bashku ne tryezen e keshillit politik, ne perpjekje per te perfunduar punen per reformen zgjedhore.

Çeshtja kryesore qe bllokonte arritjen e kompromisit ishte mekanizmi per zgjedhjen e anetareve te komisionit qendror te zgjedhjeve, por opozita ka hartuar nje propozim te trete, i cili perputhet me qendrimin e mazhorances qe procesi te jete i thjeshte e te realizohet nga deputetet.

Partia Demokratike ka shfryezuar mekanizmat ekzistues, duke ruajtur komisionin qe perzgjedh anetaret e qe eshte propozim i mazhorances, duke shtuar vetem pranine e nje anetari nga opozita i cili te kete te drejte te zgjedhe perfaqesuesit qe jane garantuar nga marreveshja e 5 qershorit.

Nese kjo formule pranohet nga socialistet, atehere mbeten edhe disa detaje per te negociuar dhe konsensusi final duket prane.

Nese nuk ka surpriza, reforma zgjedhore kete jave do te depozitohet ne kuvend e do te nise proceduren parlamentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *