Subscribe

Sot zhvillohet provimi i parë i Maturës Shtetërore. Rreth 37 mijë maturantë do të testojnë njohuritë e tyre në gjuhët e huaja.

 

Testimi nisi në orën 10.00 dhe zgjat për 2 orë e 30 minuta. Testi vlerësohet maksimalisht me 50 pikë dhe ka gjithsej 25 pyetje, 13 prej te cilave plotësohen me alternative dhe 12 janë me zhvillim.

 

Provimi zhvillohet në 4 gjuhë të huaja, të cilat maturantet i kanë renditur  si gjuhë të para, anglisht, gjermanisht, frëngjisht dhe italisht. Këtë vit provimet zhvillohen ne ambiente te hapura e palestra për te rritur sigurinë dhe transparencën gjatë provimit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *