Subscribe

Dita e hëne shënoi nisjen e procesit te gërmimeve per gjetjen e eshtrave te ushtareve greke te rene gjate Luftës Italo-Greke.

 

Gërmimet kane nisur ne zonën e Dragotit ne Tepelene por ky proces është shoqëruar me protesta. Paraditen e se hënës, është vene re prania e shume aktivisteve.

 

Ata kanë çarë rrethimin, çka ka bërë policinë të ndërhyjë me forcë. Një prej aktivistëve është ndaluar nga ana e uniformave blu.

 

Protestuesit kane akuzuar se po shkelet ligji i reciprocitetit ndërmjet dy vendeve. Ata thonë se grekët vijnë ne jug te vendit me pretendimin se tokat janë pronë e tyre.

 

Aktivistët thonë se ne zonën ku po gërmohet, nuk ka asnjë eshtër të ushtarëve grekë dhe se e gjitha bëhet për pretendime territoriale.

 

Nisja e procesit te gërmimeve vjen pas negociatave mes Tiranës dhe Athinës per çështjet me te nxehta, mes te cilave edhe ajo e varrezave te ushtareve greke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.