Me rastin e festës së Fiter Bajramit, presidenti Nishani ka shtruar darkë për iftar mbrëmjen e sotme. Në ceremoninë e organizuar në Pallatin e Brigadave kreu i shtetit i uroi myslimanet qe sakrifica e tyre sublime t’u shërbeje atyre dhe te pranohet nga Zoti. Të pranishëm në darkë ishin përfaqësues të komunitetit mysliman, Kryetari i Kuvendit Ilir Meta, Guvernatori i Bankës Gent Sejko dhe Imami i Xhamisë së Qabes, Salih Bin Muhamed Talib, një ndër xhamitë më të famshme në botë. Në fjalën e tij përshëndetëse Presidenti i Republikës vlerësoi rolin e muslimanve ne historinë e Shqipërisë, ndërsa veçoi bashkëjetesën fetare, si një vlere e shtuar për komunitetin më të madh fetar në vend.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *