Subscribe

Ka nisur siç ishte paralajmëruar, protesta e pedagogëve përpara Universitetit Politeknik.

 

Të pranishëm janë, kreu i Sindikatës së Punonjësve të Universiteteve, Sandër Kovaçi dhe pedagogë nga i gjithë vendi.

 

Edhe pse në numër të ulët, të pranishëm në protestë ka edhe stundent.

 

Pedagoget e nisën me bojkot vitin e ri akademik pasi i kanë drejtuar qeverisë 9 kërkesa, ku spikat më së shumti, rritja e pagave me 50% dhe mbështetja financiare për kërkimin shkencor.

 

Deri më tani protesta nuk ka qënë e unifikuar pasi në disa fakultete është bojkotuar mësimi dhe në disa të tjera jo.

 

Kjo vlen jo vetëm për Universitetet publike në Tiranë por edhe në rrethe.

 

Mirëpo pavarësisht kërcënimeve nga trupa akademike, kryeministri Rama është shorehur i prerë duke thënë se përveç rritjes prej 7%, qeveria nuk ka ndërmend të bëjë më asnjë hap tjetër përpara në këtë drejtim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *