14 gjyqtarë nga Gjykata e Shkallës së Parë për Krimet e Rënda si dhe 8 nga ajo e apelit të krimeve të rënda kanë shprehur dëshirën për të qenë përkohësisht pjesë e gjykatës antikorrupsion.

 

Ata kanë dorëzuar një shkresë ku pranojnë që ata, familjarët dhe te afërmit e tyre ti nënshtrohen kontrollit periodik të llogarive të tyre financiare.

 

Ndërkohë Këshilli i Lartë i Prokurorisë bëri publike kriteret që një prokuror duhet të plotësojë për të qenë pjesë e SPAK-ut.

 

Deri më tani, për të qenë pjesë e strukturës së posaçme kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar kanë kandiduar vetëm dy prokurorët, Besnik Muçi dhe Klodian Braho.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *