Ashtu si të rriturit, fëmijët perceptojnë 80% të mjedisit të tyre përmes shikimit. Vizioni i mirë është jetik për zhvillimin, mësimin dhe njohjen dhe nëse fëmija juaj ka nevojë për syze kjo është me të vërtetë e rëndësishme.

Për fat të mirë, të vegjlit zakonisht nuk kanë nevojë për syze sepse kanë shikim të shkëlqyer. Ka, natyrisht, përjashtime.

Rreth 1 në 5 fëmijë të moshës shkollore vuajnë nga ndonjë formë e dëmtimit të shikimit. Miopopia, largpamësia dhe strabizmi janë zakonisht problemet më të zakonshme të shikimit.

Përveç kësaj, prindërit duhet të dinë se si të dallojnë nëse fëmija i tyre ka nevojë për syze herët, pasi ai mund të mos e dijë se ka një problem. Nëse është shumë i vogël, mund të mos jetë në gjendje të komunikojë qartë se çfarë problemesh ka.

Shenjat e mundshme që fëmija juaj ka nevojë për syze

Edhe nëse tashmë keni bërë një ekzaminim të syve, duhet të konsideroni të vizitoni përsëri një mjek okular nëse vëreni ndonjë nga këto simptoma:

Ata shpesh mbyllin sytë ose fërkojnë sytë.

Ndjekja e fokusit.

Leximi me librin ose ekranin e kompjuterit shumë afër fytyrës.

Duket i humbur kur lexon ose duhet të përdorë një gisht për të ndjekur fjalët.

Ata e kthejnë kokën prapa ose anash për të parë gjërat.

Ata shpesh vuajnë nga marrje mendsh, të përziera ose dhimbje koke.

Ata kanë sy të irrituar pas shkollës ose në fund të ditës.

Mungesa e interesit për lojërat në natyrë sepse nuk shohin mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *