Ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës do të padisë gjigantët e teknologjisë për censurë. “Facebook”, “Twitter” dhe “Google” janë tre kompanitë që bllokuan ish-presidentin nga platformat e tyre pas sulmit të 6 janarit në Kapitol.

 

Donald Trump iu tha gazetarëve se rrjetet sociale po dalin jashtë kontrollit.

 

“Unë qëndroj para jush për të njoftuar një zhvillim shumë të rëndësishëm për lirinë tonë dhe lirinë e fjalës. Në bashkëpunim me Institutin e Parë të Politikave të Amerikës, do të paraqes një proces të madh gjyqësor kundër gjigandëve të mëdhenj të teknologjisë duke përfshirë Facebook, Google dhe Tëitter, si dhe CEO të tyre. Nuk ka prova më të mira se teknologjia është jashtë kontrollit duke marrë parasysh që  ata ndaluan presidentin e Shteteve të Bashkuara. Nëse ata mund ta bëjnë atë për mua, ata mund ta bëjnë me këdo.”

 

Sipas ish-kreu të Shtëpisë së Bardhë, kompanitë e mediave sociale i janë kthyer censurës ndaj qeverisë amerikane, duke theksuar se kjo është bërë më e dukshme gjatë pandemisë së koronavirusit.

 

“Ata kanë censuruar politikat kundër ekspertëve shëndetësorë kontradiktorë dhe faktin që ato kompani ndaluan informacionet që tregonin se   koronavirusi ka origjinën në Institutin e Virologjisë Wuhan.”

 

Trump e cilësoi procesin gjyqësor si një zhvillim shumë të rëndësishëm për lirinë e fjalës.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.