Shqiperia do ti nenshtroht nje tjeter censusi per evidentimin e sakte te numrit te popullise dhe banesave.

 

INSTAT do te nise zbatimin e tij vitin e ardhshem, ku nje numer i konsiderushem punonjesish do te dalin ne terren per te kryer rregjistirmin.

 

Censusi 2020 do te kete nje kosto totale prej 16 milion euro dhe eshte nje mbeshtejte finaciare e bashkiamit europian.

 

Kreu i delegacionit te BE, Luigi Soreca evidentoi rendesine qe ka ky porces pasi sipas tij statistikat e sakta jane nje nga kushtet per integrimin.

 

Rregjistrimi i popullsise kryhet nje here ne 10 vjet.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *