Ashtu sic kishte paralajmeruar, Uefa ka vendosur te beje nje ndryshim epokal ne rregullat e kompeticioneve nderkombetare te klubeve.

Rregulli i golit ne fushe kundershtare nuk do te jete me i vlefshem.

Ky vendim vlen menjehere per sezonin e ardhshem ne te gjitha trofete e Uefa-s ne nivel klubesh, Champions League, Europa League dhe Conference League.

Deri më tani, nese ne duelet me sistem vajtje-ardhje, rezultati i pergjithshem ishte ne barazim, ekipi qe kualifikohej ne fazen tjeter ishte ai qe kishte shenuar gol ne fushe kundershtare.

Kjo per shkak se goli ne transferte vleresohej dyfish.

Tanime nese rezultati ne te dyja takimet eshte ne barazim, shkohet ne shtese dhe me pas tek 11-metershat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *