Çdo gjë që shohim përbëjnë 80% të kujtimeve tona. Prandaj, është me të vërtetë e rëndësishme për të mbrojtur sytë tanë dhe për të siguruar që ne shohim gjithçka rreth nesh. Të gjithë ne kemi pasur probleme me sytë të paktën një herë në jetën tonë. Çështjet e syve mund të jenë të pakëndshme me simptoma si skuqje, kruarje dhe dhimbje. Nëse keni sy të ndjeshëm dhe vuani nga këto simptoma, atëherë sytë tuaj kanë nevojë për kujdes të veçantë.

 

Ju duhet të siguroni higjienën e duhur për sytë tuaj

Ju kurrë nuk duhet t’i prekni ato me duar të pista. Rregullisht lani dhe thani peshqirët tuaj që të pastroni zonën rreth syve.

 

Lentet kanë fituar popullaritet gjatë viteve

Por nëse keni sy të ndjeshëm, është më mirë t’i jepni përparësi syzeve. Ato nuk janë në kontakt me sytë dhe ju nuk rrezikoni acarimin që mund të ndodhë kur mbani lente rregullisht.

 

Sytë e ndjeshëm nuk duhet t’ju ndalojnë të dukeni mirë

Vetëm ndiqni një varg hapash të thjeshtë. Sigurohuni që të pastroni furçat e tualetit tuaj para se të shkoni në shtrat dhe të lani të gjitha mjetet që përdorni për të aplikuar rregullisht make up-et tuaj.

 

Mundohuni të mos lexoni në dritë të zbehtë

Kjo është e dëmshme për sytë tuaj. Leximi në errësirë rrit tensionin e muskujve, që çon në një rritje të ndjeshmërisë dhe kruajtje. Prandaj, duhet të lexoni në një dhomë të ndriçuar mirë.

 

Përdorimi i vazhdueshëm i pajisjeve digjitale ndikon negativisht në gjendjen e syve

Ne përqëndrohemi në ekranet për një kohë të gjatë. Ju duhet të mbani ekranin në një distancë. Është e nevojshme të kufizoni përdorimin e pajisjeve digjitale nëse mundeni. Ju duhet të përdorni syze kompjuterike të posaçme dhe të bëni pushime të shpeshta gjatë shikimit të ekranit të një kompjuteri ose smartphone. Ashtu si pjesa tjetër e trupit tuaj, sytë kanë nevojë për pushim. Sytë e lodhur bëhen më të ndjeshme. Prandaj, gjumi i shëndetshëm është një pjesë thelbësore e kujdesit të syve. Është e nevojshme të flini një numër të mjaftueshëm të orëve në mënyrë që muskujt të kenë kohë për t’u shëruar./Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *