Vuloset taksa 8 perqind për ndërtimet ne Tirane. Gjykata Kushtetuese ka vendosur pro bashkisë se kryeqytetit, pas ankimimit qe kishte bere shoqata e tregtareve dhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë. Këta te fundit pretenduan ne Gjykate se kjo ishte nje takse e larte, e cila u krijonte probleme financiare firmave. Por Kushtetuesja i dha te drejte vendimit te Bashkisë, e cila synon rregullimin e infrastrukturës dhe shmangien e abuzimeve. Ne argumentimin e tyre bizneset e ndërtimit shprehen se ligji për sistemin e taksave vendore është bere pa nje konsultim paraprak, ndërkohe qe nje pjese e këtyre tarifave jane vendosur me vendim te Këshillit te Ministrave dhe jo ligj te posaçëm, siç shprehet Kushtetuta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *