Mikhail Gorbachev, i cili i dha fund Luftës së Ftohtë pa gjakderdhje, por nuk arriti të parandalonte rënien e Bashkimit Sovjetik, ka ndërruar jetë këtë të martë në moshën 92-vjeçare, raportojnë agjencitë ruse të lajmeve.

 

Presidenti i fundit i Bashkimit Sovjetik ka ndërruar jetë në Moskë pasi ka humbur betejën me një sëmundje të rëndë.

 

Ai bëri marrëveshje për reduktimin e armëve me SHBA-në dhe partneritete me fuqitë perëndimore për të hequr perden e hekurt që kishte ndarë Evropën që nga Lufta e Dytë Botërore dhe për të sjellë ribashkimin e Gjermanisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.