Bota e sportit dhe gazetarisë sportive në Itali është në zi për vdekjen e Giampiero Galeazzi .

 

Ish-komentatori legjendar i televizionit publik Rai ishte 75 vjeç dhe kishte kohë që po luftonte me një formë të rëndë diabeti.

 

Vdekja e tij u njoftua nga kolegë, si Clemente Mimun dhe Massimo Caputi.

 

Galeazzi, i njohur me pseudonimin miqësor “Bisteccone “, i dhënë nga kolegu gazetar Gilberto Evangelisti, lindi në Romë më 18 maj 1946 dhe kishte qenë profesionist në sportin e kanotazhit, si babai i tij, duke fituar gjithashtu dy medalje të arta në kampionatinitalian. në vitin 1967. dhe në vitin 1968.

 

Fytyra e  “E diela sportive” dhe “90 ° Minuto” , fama e tij, si dhe dashuria e italianëve ndaj tij, lidhet mbi të gjitha me historinë e bëmave të kanotazhit italian , veçanërisht të Lojërave Olimpike, të cilat ai i rrëfeu me entuziazmin e tij të paimitueshëm. 6 lojera radhazi, nga Los Angeles 1984 deri në Athinë 2004.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *