Qyteti i New York është pëfshirë nga ndërprerja e energjisë për rreth pesë orë.

 

Më shumë se 70.000 shtëpi dhe biznese u përfshinë nga terri në zonën e Manhattan. Si rrjedhojë e ndërprerjes së energjisë, u bllokua transporti i metrove si dhe shumë njerëz mbetën të bllokuar në ashensorë.

 

Sipas autoriteteve shkak i ndërprerjes së rrymës së energjisë ishte një zjarr që kishte shpërthyer në një nënstacion elektrik.

 

Kjo ka qenë ndërprerja më e madhe e energjisë elektrike që prej vitit 1977, kur pothuajse i gjithë Nju Jorkut kishte mbetur pa drita.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *