Përfaqësuesit ndërkombëtare ne Maqedoni qe po ndërmjetësojnë per zgjidhjen e krizës politike ndodhen nen kërcenim dhe janë detyruar te shtojnë masat e sigurisë. Siç raportojnë mediat vendase, shqetësimet jane bere publike nga ambasadori i BE ne Shkup Aivo Orav. Pas vendimit te opozitës per te bojkotuar procesin zgjedhor ne 24 prill, ambasadoret e disa vendeve perëndimore u kane bere thirrje forcave politike te gjejnë konsensus dhe kane përsëritur apelet se gjitheperfshirja ne zgjedhje është e rëndësishme per vendin. Ne nje koment ne rrjetet sociale drejtuesi i partisë shqiptare BDI, Ali Ahmeti i beri apel LSDM te mos nxitoje me vendimet e saj dhe te zbatoje marrëveshjen e korrikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *