Ndahet nga jeta  në moshën 64-vjecare poeti i njohur Arben Duka.

 

Ai vuante prej kohësh nga një sëmundje e rëndë. Duka, lindur në Labovë të Gjirokastrës,  përvecse është autor i pesëdhjetë vëllimeve poetike, do të mbahet vecanërisht për tekstet e këngëve në festivale.

 

Është bashkëautor në rreth tre mijë këngë të të gjitha zhanërve duke filluar qysh nga viti 1974.

 

Ka dhjetra çmime si autor dhe bashkëautor në gjininë e këngës, ku spikasin shtatë çmime të para në Festivalet Kombëtare të këngës në Radiot Televizionin Shqiptar.

 

Është autor i mijëra e mijëra vargjeve humoristik dhe satirikë në shumë të përditëshme dhe periodike. Arben Duka është më së shumti një poet lirik dhe autor i tekstit të Hymnit të Policisë së Shtetit.

 

Arben Duka është “Nderi i Qarkut Gjirokastër”, “Nderi i Odries”, “Nderi i Lunxhërisë”, “Nderi i veteranëve të luftës”, “Qytetar Nderi i Gjirokastrës”.

One thought on “Ndahet nga jeta poeti dhe tekstshkruesi i këngëve Arben Duka

  1. Shpreh bashkëdhembjen me familjen dhe lexuesit për vdekjen e hershme, të ushtarakut dhe poetit të njerëzishëm e patriot, Arben Duka.
    Qoftë i përhershëm kujtimi për te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *