Për herë të parë ceremonia e çmimeve  “Golden Globe”  u zhvilluan pa pjesëmarrje të yjeve të filmit dhe pa transmetim televiziv. Edicioni i 79 u transmetua online ne youtube.

 

Filmat, “West Side Story” dhe “The Power of the Dog”, kanë qenë fituesit më të mëdhenj në ceremoninë e ndarjes së Çmimeve “Globi i Artë”

 

Çmimin për dramën më të mirë e mori filmi “The Power of The Dog”, ndërsa regjisorja e tij, Jane Campion ka rrëmbyer çmimin për regjinë.

 

Ne kategorinë e filmit muzikor më të mirë  triumfoi regjisori, Steven Spielberg, “West Side Story”.

 

Çmimi i aktorit më të mirë shkoi për Andrew Garfield, ndërsa aktorja më e mirë u vlerësua Rachel Zegler.

 

Prduksioni japonez “Drive My Car”, gjithashtu fitoi si filmin më të mirë në jo-anglisht, ndërsa “Encanto” u vleresua për animacionin.

 

Mbajtja e ceremonise online ka ngritur dyshimet per korrupsion ne ndarjen e  cmimeve nga juria.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *