“Më shumë se 200,000 ushtarë rusë kanë vdekur ose janë plagosur që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës më 24 shkurt 2022”.

Deklarata u be nga Komandanti Suprem i Forcave Aleate të NATO-s në Evropë, gjenerali amerikan Christopher Cavoli, duke e përcaktuar shtrirjen e luftës “të pabesueshme”.

Deri më tani, më shumë se 1,800 oficerë rusë janë vrarë ose plagosur dhe Moska ka humbur më shumë se 2,000 tanke, shtoi Cavoli, duke vënë në dukje se ushtria ruse gjuan më shumë se 23,000 predha artilerie në ditë. 

Sipas Kievit, Rusia ka humbur 152,190 ushtarë që nga fillimi i luftës, përfshirë 820 diten e premte. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *