Ndërsa refugjatët sirian kanë mbetur të bllokuar në territorin grek, pasi vendet e tjera të Ballkanit kanë mbyllur kufijtë, komandanti i NATO-s për Evropën Filip Bredlove, ka ngritur alarmin se Rusia ne bashkëpunim me Assad, po përdorin emigrantët si strategji për të dëmtuar Evropën dhe SHBA-në. Gjatë raportimit të tij përpara senatit amerikan, gjenerali Bredlove tha se bombardimi pa kriter i avionëve luftarak ne Moskë, ka për qëllim rritjen e numrit të refugjatëve drejt Evropës.
E, ndërsa shtetet e Ballkanit si Maqedonia, Serbia e Kroacia kanë vendosur për të mbyllur kufijtë, krahas lobimit që po zhvillon Presidenti i Këshillit Evropian Donald Tusk në këto vende, Brukseli po planifikon nje ndihme financiare për këto shtete. Sipas strategjisë, po mendohet lëvrimi i një fondi prej 300 milion eurosh këtë vit me qellim lehtësimin e shteteve qe preken nga ky fluks për të përballuar këtë situatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *