Ministrat e Jashtëm të vende anëtare të NATO-s u takuan  këtë të martë në Rumani. Bisedimet e udhëhequra nga Sekretari i Përgjithshëm Jens Stoltenberg kishin në fokus rritjen e ndihmës ushtarake për Ukrainën si dhe forcimin e sigurisë në krahun lindor të aleancës.

 

Pas takimit Stoltenberg u shpreh se Rusia po synon të shkatërrojë infrastrukturën energjetike të Ukrainës.

 

JENS STOLTENBERG

SEKRETARI I PËRGJITHSHËM I NATO

 

Rusia po perdor sulme me raketa dhe drone per ta lene  Ukrainen te ftohte dhe te erret ne dimer. Do te ndihmojme  Ukrainen  me më shumë armë  si dhe për të rregulluar  infrastrukturës e  saj energjetike. NATO po  diskuton  për sigurimin e sistemeve të mbrojtjes ajrore.

 

I pyetur për anëtarësimin  e Ukrainës në Nato, Stoltenberg tha se prioritet tashmë është forcimi i mbrojtjes së saj.

 

Në Ukrainë, fokusi kryesor tani është ofrimi  i  mbështetjes së nevojshme urgjente për t’i ndihmuar ata të mbrohen dhe të riparojnë infrastrukturën e shkatërruar.Ne jemi duke u takuar më shpesh, duke pasur diskutime më thelbësore dhe duke zgjeruar partneritetin tonë politik

 

Stoltenberg shtoi se pavarësisht gjithçkaje, NATO nuk do të heqë dorë nga mbështetja për Ukrainën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *