Ndërsa një pjesë e nxënësve janë rikthyer në shkollë që prej 1 shtatorit për mësimin plotësues, nxënësit me aftësi të veçanta nuk janë bërë pjesë e klasës.

 

Kjo për shkak se mësuesit mbështetës nuk janë emëruar ende për këtë vit shkollor.

 

Flora, e cila është nëna e një djali në klasën e 6 të diagnostikuar me autizem, shprehet e shqetësuar nga kjo situatë.

 

Edhe vitin e shkuar shkollor, vonesa për emërimin e mësuesve ndihmës ishte një problematikë me të cilën u ndeshën shumë prindër.

 

Nuk ka ende një datë nga ministria e arsimit se kur do të zyrtarizohen kontratat për mësuesit mbështetës dhe kjo ka vënë në alarm edhe klubin kombëtar të prindërve me fëmijë me çrregullim të spektrit autik.

 

Janë rreth jane 5000 nxënës me aftësi ndryshe në arsimin parauniversitar në të gjithë vendin, ndër të cilët 42% e tyre me autizëm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *