Në Bashkinë Shkodër, situata vijon të mbetet peoblematike për shkak të reshjeve të shumta dhe situatës meteorologjike gjatë ditëve të fundit në vend.

 

 

Këtë të hënë niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallëkut) shënon kuotën 5.85, ka rënie  me 45 cm me oren 18.00 te dates 22.01.2023 ( kuota max 7.50 m )

 

 

Niveli i Liqenit ( hidrometri ura e Bunes) shënon 8.40 m, ka rënie  prej 10 cm me orën 18.00 të datës 22.01.2023 ( kuota max 8.70 m ).

 

 

Sipërfaqja totale e përmbytur ne Bashkinë Shkodër është 1400 Ha, e rritur me 60 Ha me orën 18.00 të datës 22.01.2023

 

 

Njesia Administrative Ana e Malit 1300 Ha e përmbytur.

 

 

Rruga e Obotit ka prezencë uji 65 cm, ka rënie me 15cm me orën 18.00 e datës 22.01.2023

 

 

Ujesjellesi Oblika 1 është jashtë funksionit.

 

 

Ka prezence uji në oborre në 15 banesa të fshatit Obot, nga 30 banesa që ishin në orën 18.00 t ditës së djeshme.

 

 

Në rrugën e Obotit po operojnë   dy mjete të kalueshmerisë së lartë së bashku me 7 forca të ushtrisë.

Njesia Administrative Dajç 100 Ha tokë bujqesore .

Në vendin e quajtur Urrelat e Shirqit , rruga Shirq-Darragjat ka prezencë uji në rrugë 30 cm, për momentin rruga është e pakalueshme me mjete, ka rënie të nivelit prej 40 cm.

Grupet e EC te Bashkisë Shkodër janë në monitorim të vazhdueshëm te situatës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *