Ne emisionin Vizioni i pasdites ne Vizion Plus është rikthyer ne vëmendjen e publikut, tema e alarmit mbi sigurinë ushqimore dhe kryesisht te frutave dhe perimeve te ndryshme te sezonit te stinës.

I ftuar ne studio ishte edhe eksperti i sigurie ushqimore Sokol Stafa i cili ka reaguar mbi alarmin e sigurisë ushqimore.

Pas provës nga moderatorja Evi Reci me futin e shalqinit doli një numër i madh pesticidesh.

Eksperti Sokol Stafa ka deklaruar:

 

Faktikisht është një realitet për tu alarmuar, jo për te krijuar panik shume por është një alarm. Normat janë shume te mëdha. Nëse ne do te kapin normat ne një shalqi përshembull nuk duhet konsumuar nëse kalon ne 400-500mg për kilogram numri i pesticideve ky frut nuk mund te përdoret ne gratë shtatzëne ku sjell probleme te fetusi etj. Kjo qe sapo pashe është një skandal, sepse numri i nitrateve është shumë i lartë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *