Raportuesi per Shqipërinë, Knut Fleckenstein prezantoi projektrezolutën per Shqipërinë përpara Komisionit te Jashtëm te Parlamentit Europian. Ajo mbështetej ne raportin e Komisionit Europian, qe është vlerësuar prej tij si me pozitivi i viteve te fundit, pasi progresi është i dukshëm. Fleckenstein propozoi amendamentin për t’i kërkuar Komisionit dërgimin e nje misioni vëzhgues ne Tirane per te ndjekur procesin e miratimit dhe zbatimit te reformës ne drejtësi. Eurodeputetet diskutuan edhe për disa çështje te raportit, si zbatimi i ligjit për dekriminalizimin, reforma zgjedhore dhe lufta kundër korrupsionit. Rezoluta për Shqipërinë pritet te votohet gjate sesionit te prillit nga Parlamenti Europian.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *