Policia e Shtetit ka nisur një operacion masiv ne te gjithë vendin me qellim parandalimin dhe kultivimin e bimëve narkotike. Operacioni do te përqendrohet si ne toke ashtu edhe ne ajër. Ne ketë operacion janë te përfshire rreth 4200 police, mes te cilëve edhe Forcat e Ndërhyrjes se Shpejte. Kontrollet do te përqendrohen ne çdo vend ku përgjatë 10 viteve te fundit është evidentuar kultivimi i bimëve narkotike. Sipas te dhënave nga Policia, monitorimi do te përqendrohet ne zonat me risk. Paralelisht drejtues te policive vendore kane zhvilluar edhe takime me banoret për te marre prej tyre informacionet. Policia thotë se deri tani kjo fushate e nisur ka patur rezultat, pasi nuk është gjetur asnjë zone ku te jene kultivuar bime narkotike.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *