Fëmijët në pjesën më të madhe të Afrikës do të vaksinohen kundër malarias.

Pas më shumë se një shekulli përpjekjesh, kjo ngjarje është konsideruar ndër arritjet më të mëdha të mjekësisë.

Drejtor i përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus e cilësoi këtë moment “historik”  në luftën kundër sëmundjes vdekjeprurëse.

Vaksina, e quajtur RTS, S, rezultoi efektive gjashtë vjet më parë.

Pas suksesit të programeve të imunizimit pilot në Gana, Kenia dhe Malaëi, Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se vaksina duhet të aplikohet në të gjithë Afrikën nën-Saharaiane dhe në rajonet e tjera me transmetim të lartë dhe të moderuar të malaries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *