Asambleja Parlamentare e Këshillit te Evropës miratoi me 110 vota rezolutën per situatën ne Kosove dhe rolin e Këshillit te Evropës. Ne te vlerësohen arritjet e Kosovës dhe rritja e nivelit te dialogut mes Prishtinës dhe këtij institucioni te rëndësishëm. Kryetarja e Delegacionit Parlamentar Shqiptar ne Këshill, Valentina Leskaj tha per Vizion Plus se fryma e rezolutës është pozitive. Rezoluta përfshin edhe tre amendamente te Serbisë, ne njërin prej te cilëve kërkohej te zbatohet marrëveshja per bashkësinë e komunave serbe ne Kosove. Dokumenti i hartuar nga raporteri per Kosovën, Augustin Conde, thekson gjithashtu se korrupsioni pengon zhvillimin ekonomik te vendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *