Ministria e Mbrojtjes përmes Agjencisë Kombëtare të Mbrojtjes Civile vë në dispozicion numrin jeshil 116 – 116 si numër kontakti për të gjitha situatat e emergjencave civile, në raste tërmetesh, përmbytjesh apo zjarresh.

 

Ministria njofton se në këtë numër çdo qytetar i Republikës së Shqipërisë, i prekur nga fatkeqësitë natyrore mund të kërkojë ndihmë, të informojë për dëmet e shkaktuat dhe nevojën për ekspertizë teknike apo të raportojë për problematika në zonën e prekur nga fatkeqësia natyrore.

 

Numri jeshil 116 – 116 është i disponueshëm për komunikim 24 orë në 7 ditë të javës në të gjithë Shqipërinë.

 

One thought on “Ministria e Mbrojtjes numër për qytetarët për të gjitha situatat e emergjencave civile

  1. Pershendetje quhem Shadije Mullalli .Banuese ne Elbasan ne lagjen Kongresi i Elbasanit .Per shkak te situates kemi ngelur pa asnje te ardhur ju lutem na ndihmoni me ndonje ndihme ushqimore skemi me se ti ushqejme femijet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *