Subscribe

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm te ushtrisë, gjeneral Jeronim Bazo ka shpjeguar dinamiken e aksidentit te rende. Ne nje komunikim te shkurtër me mediat, Bazo sqaroi se, në bordin e mjetit fluturues ndodhej ekuipazhi prej 3 vetësh dy prej te cilëve humben jetën, ndërsa i treti u plagos. Sipas shefit të shtabit, itinerari i fluturimit të helikopteri ishte brenda trajektores së miratuar gjatë një stërvitjeje rutinë, ndërsa shkaqet e rrëzimit mbeten ende mister. Sa u takon dy pilotëve që humbën jetën shefi i shtabit theksoi se ishin trajnuar brenda dhe jashtë vendit. Helikopterët “EC 145” janë marrë nga Forcat e Armatosura në nëntor të vitit të shkuar për të shërbyer ne operacionet e kërkim shpëtimi në raste kur ka fatkeqësi natyrore ose situata te tjera emergjencash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *