Ministri i Mbrojtjes i Ukrainës deklaroi se ata civilë të të patrajnuar që kanë dalë vullnetarë për të luftuar kundër Rusisë, nuk do të dërgohen në vijën e parë të luftës.

 

Alexei Reznikov në një videomesazh u shpreh se rekrutët duhet të informojnë ushtrinë për vendndodhjen e tyre dhe të mbajnë kontakte me qendrën lokale të rekrutimit.

 

Deri tani, ushtrisë ukrainase i janë bashkuar mbi 100 mijë civilë. Ministri Reznikov shtoi se më shumë se 200,000 qytetarë ukrainas janë kthyer nga Evropa për të ofruar ndihmë në luftë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *