Skandali i mashtrimit financiar të “Panama papers” ka tronditi dhe qeverinë spanjolle. Ministri i industrisë Hose Maunues Soria, i cili dha dorëheqjen të shtunën, deklaroi se ka marrë një vendim të tillë për t’i hapur rrugë drejtësisë ta hetojnë atë. Duke folur më mediat vendase, Soria shpjegon se i gjithë aktiviteti i tij dhe të vëllait në Panama është ligjor, por pranoi se përmendja e emrit në media ka dëmtuar seriozisht qeverinë dhe partinë. Nga ana tjetër Soria shtoi se kreu i partive popullore spanjolle, njëherësh kryeministër i vendit Mariano Rahoi e ka mbështetur atë fuqimisht. Ndërsa sa i takon anëtarëve të tjerë të kabinetit, ish-ministri tha se nuk e kanë marrë as në telefon. Hose Manuel Soria u përmend në dokumentet e “Panama papers”, të cilat rrodhën nga studioja ligjore “Monsak Fonseka”. Ai bashkë me të vëllain e tij, besohet se zotërojnë një kompani në vendet e quajtura si “parajsa fiskale”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *