Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala uroi xhudistet Majlinda Kelmendi për fitoren e Medaljes së Artë në kategorinë deri në 52 kg dhe Nora Gjakova, për fitoren e Medaljes të Bronztë në kategorinë deri në 57 kg,  në Kampionatin Evropian të Xhudos që po mbahet në Poloni.

 

Ministri Shala u shpreh se tashmë fitoret e xhudisteve kosovare nuk dëshmojnë vetëm cilësinë dhe rezultatet, por janë një shembull i punës për sportistët e tjerë që duan të ndjekin rrugëtimin drejt suksesit. Gjithashtu, suksesi i xhudisteve kosovare është model edhe për xhudistet e shteteve tjera të cilat duan të arrijnë suksese në garat ndërkombëtare.

 

Ministri tha se është pak të shprehemi se ndjehemi të gjithë krenarë dhe të gëzuar për suksesin që ka arritur xhudoja kosovare në arenën ndërkombëtare.

 

“Rezultatet që kanë arritur dhe po arrijnë xhudistet tona tejkalojnë kufijtë e sukseseve në fushën e sportit. Ato lirisht mund të llogariten edhe sukses i shtetit tonë”, ka thënë Shala.

 

Po ashtu, Shala u shpreh se MKRS-ja po punon në hartimin e politikave sa më të mira për sportin por edhe duke investuar në infrastrukturë. Në muajin shkurt, MKRS-ja ka nënshkruar memorandum për ndërtimin e Palestrës Nacionale të Xhudos në Pejë, ku ka ndarë 1 milion e 500 mijë euro.

 

Në bazë të rregullores për ndarjen e shpërblimeve shtetërore për sportistët që arrijnë rezultate kulminante në garat ndërkombëtare, xhudistja Majlinda Kelmendi do të shpërblehet me 20 mijë euro, ndërsa Nora Gjakova me 8 mijë euro. Trajneri Driton Kuka do të shpërblehet me 14 mijë euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *