Qiriakos Micotaqis është rivali ri politik i kryeministrit Aleksis Cipras. Ai është zgjedhur si lideri i ri gjate zgjedhjeve partiake ne Demokracia e Re, që përbën dhe subjektin më të madh opozitar në Greqi. I riu fitoi zgjedhjet, ndërsa prezantoi planin e tij për të zgjidhur krizën ekonomike në vend. Sipas mediave greke, së shpejti Micotaqis do të prezantojë dhe një draft reforme alternative për pensionet, për të sfiduar hapur qeverinë Cipras. Qiriakos Micotaqis është i biri i ish-kryeministrit Kostandinos, që drejtoi vendin në fillim vitet 90.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *