Në Ditën Ndërkombëtare të Infermierit, presidenti Ilir Meta ka vlerësuar punën e tyre kryesisht gjatë këtij viti pandemik.

 

Infermierët, shkruan Meta, rrezikuan jetën e tyre në mbrojtje të shëndetit.

 

“Gjatë kësaj krize të rëndë të pandemisë, infermierët kanë bërë një punë heroike, duke luftuar ditë e natë me humanizëm, përkushtim dhe sakrifica të jashtëzakonshme, deri duke rrezikuar jetën e tyre në mbrojtje të shëndetit tonë. Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Infermierit, ne u jemi më mirënjohës se kurrë për kujdesin dhe profesionalizmin e dëshmuar në vijën e parë të frontit kundër armikut të padukshëm.”

 

Sipas tij, përmirësimi i kushteve të punës dhe trajtimi i duhur financiar është vendimtar për të frenuar largimin e tyre nga vendi dhe rritur standardet e shërbimit tonë shëndetësor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *