Per here te pare ne Parlamentin e Malit te Zi u dëgjua gjuha shqipe. I takoi kryeparlamentarit shqiptar Ilir Meta, qe me nje fjalim te mbajtur përpara ligjvënësve, te përuronte edhe instalimin e përkthimit ne shqip ne kete parlament, duke e cilësuar ate nje arritje demokratike. Fjala e Metes ne Kuvend u bojkotua nga deputete te partive proserbe qe mbanin ne duar nje parulle ku shkruhej, “Kosova është Serbi”. Kreu i parlamentit ndodhet per nje vizite zyrtare ne Mal te Zi, ku është pritur nga presidenti Filip Vujanoviç, me te cilin vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve dhe rendesine strategjike te projekteve rajonale si “TAP” dhe “Korridori Blu”. Meta ka kërkuar qe te behet me shume per shqiptaret, te respektohen simbolet e tyre kombëtare dhe te drejtat e pronës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *