Presidenti Meta i kushtoi serish nje postim ne facebook situates ne vendin tone te krijuar nga rritja e cmimit te karburanteve.
Sipas kreut te shtetit, shqiptarët, me një pagë minimale prej 238 euro/muaj dhe me rreth 40% të popullsisë që jeton me të ardhura nën 5.5 USD/ditë, po e paguajnë sot çmimin e 1 litri karburant, më shtrenjtë se në vendet e Bashkimit Europian, ku paga minimale luhatet nga 500 deri në 2,250 euro/muaj.
Meta publikoi edhe listen e cmimeve te karburantit ne vendet e Europes referuar te dhenave nga “Global Petrol Price”, duke bere krahasimin me Shqiperine ku nje liter nafte kushton sot 2.2 euro.
Ndërkohë që në Shqipëri 1 litër naftë sot kushton 2.2 euro/litër, në vendet e Bashkimit Europian, sipas të dhënave të “Global Petrol Price” kushton:
🇧🇬 Bullgari 1.55 euro/litër
🇷🇴 Rumania 1.6 euro/litër
🇭🇷 Kroaci 1.65 euro/litër
🇸🇮 Slloveni 1.68 euro/litër
🇨🇿 Çeki 1.82 euro/litër
🇨🇭 Zvicër 2 euro/litër
🇫🇷 Francë 2 euro/litër
🇮🇹 Itali 2.1 euro/litër
🇬🇷 Greqi 2.1 euro/litër
🇩🇪 Gjermani 2.1 euro/litër
Presidenti Meta ne fund shkruan se rritja abuzive dhe spekulative e çmimit të karburanteve duhet të ndalet menjëherë!

Leave a Reply

Your email address will not be published.