Subscribe

Presidenti i Republikes Ilir Meta ka vendosur të marrë masa drastike ndaj ambasadorit te OSBE, Bernd Bochardt.

 

Institucioni i drejtuar nga Ilir Meta, sic ben te ditur Vizion Plus, i ka dërguar zyrtarisht prezencës së OSBE vendimin se ambasadori Bochard nuk lejohet të hyjë më në seline e presidencës.

 

Letra është hartuar nga kabineti i kreut te shtetit dhe i është dërguar asamblesë parlamentare të OSBE, zyrës së OSBE në Tiranë dhe ministrisë së Jashtme dhe shkak për këtë masë është bërë qëndrimi i diplomatit ndaj dekretit presidencial per zgjedhjet lokale raporton Vizion Plus..

 

“Z.Bernd Bochard, i cili vuri në diskutim dekretin e presidentit te Republikës së Shqipërise Ilir Meta për zgjedhjet vendore në Shqipëri të muajit qershor 2019 dhe qe publikisht i tregoi gishtin qytetareve shqiptare nuk eshte me i mirepritur ne institucionin e presidentit te republikes .”

 

Ambasadori Bochard është i pari diplomat të cilit i ndalohet hyrja në seline e presidencës.

 

Me poshte dokumenti i Presidentit Meta, siguruar nga Vizion Plus, dhe qe i drejtohet Zyres se Asamblese Parlamentare te OSBE ne Kopenhagen, Zyres se Presences se OSBE ne Tirane dhe Drejtorise se Protokollit te Shtetit te MEPJ ne Tirane.

 

 

 

 

 

One thought on “Meta shpall “non grata” Ambasadorin Borchardt (DOKUMENTI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *