Nga Durrësi, ku zhvilloi një takim me strukturat e partisë së tij, Ilir Meta tha se zgjedhjet e 14 majit do jenë historike, pasi do të ndëshkojnë çmendurinë, që sipas tij, ka sjelle kryeministri Edi Rama në këto vite qeverisje.

 

 “Ne luftojmë që shqipëria tu përkasë të rinjëve ku është një problem i madh për cdo familje, situatë që kërkon zgjidhje , kete zgjidhje do ta marr në 14 maj, do jenë zgjedhje historike, sepse ajo cfarë ka ndidhur këto vite ne shqipëri është cmenduri që duhet ndëshkuar me votë, në shqipëri ndodhi që në 4 vite një parti për të mos thënë një person i vetëm të kontrollojë gjithë pushtetin vendor ne mënyrë të paligjshme”, deklaroi Meta .

 

Kreu i PL foli për fonde te vjedhura dhe se qeveria Rama po pengon zhvillimin e qytetit të Durrësit.

 

“Është e papranueshme qe durrësi, qyteti dhe qarku me portencial me te madh për të qenë i pari  ne vend për të ardhurat për familje është nën mesatren e republikës. Cfarë ndodh> si nuk ka fonde per te rregulluar rruget, ka! Por vidhen! Si spaska leke durrësi, ka dhënë 28 përqind të buxhetit vjetor të bashkisë për incenretarotët në tiranë, durrësi! 9 mln euro, 28 përqind e të gjithë buxhetit të bashksië së durrësit!Po cbehet me ato 9 milionë euro? shkojnë të inicneratorët, vidhen shkojnë në hollandë, durrësi është vene ne shërbim të një pakice uzurpatore që ka shkatërruar potencialet e tij”, tha ai.

 

Ai shprehu bindjen se, nëse Durrësi do të votojë kandidatin e opozitës së bashkuar, qyteti do të jetë ai i 2005-ës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *