Subscribe

Presidenca lëshoi një njoftim për shtyp në lidhje me takimin e zhvilluar me kryetarët e partive jo parlamentare këtë të martë në zyrën e tij.

Meta thotë se i njohu të gjithë pjesëmarrësit në takim me situatën dramatike të sundimit të ligjit, dhe veçanërisht me zbatimin e njëanshëm antikushtetues të Reformës në Drejtësi.

 

Manipulimi i procesit të emërimeve të anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese, duke synuar kapjen e Gjykatës Kushtetuese përmes rrëmbimit të të drejtës kushtetuese të Presidentit të Republikës për të bërë emërimet e tij, është skandali më flagrant i Reformës në Drejtësi dhe shkeljes së Kushtetutës.Nuk do të lejoj askënd të neutralizoj kompetencat e Presidentit të Republikës, siç ia njeh Kushtetuta e vendit. Do të ndërmarrë çdo veprim për të ndaluar këtë puç kushtetues.

 

Kreu i Shtetit tha se përshëndet hapat e ndërmarra nga opozita për miratimin pa asnjë vonesë të reformës zgjedhore, si dhe qëndrimin publik të Opozitës së Bashkuar për zhvillimin e zgjedhjeve të parakohshme të menjëhershme, me qëllim kthimin e legjitimitetit të munguar Kuvendit të Shqipërisë dhe rivendosjes së dialogut politik në institucione.

 

Presidenti Meta vuri në dukje se përmbushja urgjente e kushteve të Bundestagut është e vetmja rrugë e sigurtë për çeljen sa më parë të negociatave të anëtarësimit me Bashkimin Europian, dhe për ndalimin e shpopullimit dramatik të vendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *