Presidenti rus, Vladimir Putin mirëpriti kërkesën e kancelares gjermane, Angela Merkel për një takim.

 

Diçka e tillë u konfirmua nga zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peshkov, që tha se lideri rus është gati për një dialog të drejtpërdrejtë midis Rusisë dhe Bashkimit Evropian.

 

“Ne e vlerësojmë iniciativën si pozitive. Presidenti mirëpret krijimin e një mekanizmi për dialog dhe për të vendosur kontakte midis Brukselit dhe Moskës. Ky dialog është me të vërtetë i nevojshëm, si në Bruskel, ashtu edhe në Moskë. Sigurisht, ne do të ndjekim nga afër samitin për të kuptuar edhe hapësirat për dialogun e mundshëm”, u shpreh ai.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *