226.700 vende pune janë mbyllur në Kanada në muajin prill për shkak të masave kundër koronavirusit. Aplikimi i masave të izolimit ka ndaluar edhe një pjesë të ekonomisë.

Aktivitetet më të goditura janë tregtia, hoteleria dhe agëtimi. Raporti i publikuar bazohet në të dhënat e ADP-së për listat e pagave për rreth 40 mijë kompani.

Sipas mediave vendase, në muajin mars, të dhënat tregojnë humbje në 17 mijë vende pune, ndryshe nga çfarë ishte njoftuar më herët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *