Ka përfunduar numërimi i votave për subjektet politike dhe koalicionet në KZAZ 16 për këshillin e ri bashkiak për Bashkinë e Matit. Grupet e numërimit arritën ta finalizonin procesin pasditen e sotme. Ndërkohë, këshillin do ta dominojë Partia Socialiste e cila rrëmbeu 9 mandate.

 

“Bashkë Fitojmë” – 2 mandate

 

Partia Socialiste – 9 mandate

 

Partia Demokratike – 2 mandate

 

PAA – 1 mandat

 

PDS –  1 mandat

 

FRD 1 – mandat

 

AAK – 1 mandat

 

PAD – 1 mandat

 

Këshilli i Bashkisë së Matit përbëhet nga 21 këshilltarë të cilët do të marrin detyrën me kostituimin e këshillit për mandatin 2023 – 2027.
Komisioni Zonal i Administrimit Zgjedhor numër 16 në Mat, tashmë po përbyll dokumentacionit e të gjithë procesit e më pas materialet do të transferohen në Tiranë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *