Mijëra refugjatë vazhdojnë te qëndrojnë te bllokuar ne Greqi, pasi në kufirin maqedonas lejohet të kalojnë vetëm sirianët dhe irakianët. Një pjese e madhe e tyre janë afgane dhe hyrja u është refuzuar. Autoritetet maqedonase hapen përkohësisht kufirin ditën e shtune, por vetëm nje numër i vogël emigrantesh munden te vijonin udhëtimin ne rrugën ballkanike drejt Gjermanisë, përpara se portat ne Idomeni te mbylleshin. Pala maqedonase ka deklaruar se mbyllja e kufijve ka ardhur si pasoje e një veprimi te tille nga autoritetet serbe. Gjate dy protestave ne piken kufitare emigrantet kërkonin hapjen e kufijve, pasi gjenden ne kushte te vështira. Ata kane kërcënuar te rrezojnë gardhet per te mbërritur ne territorin maqedonas. Ndërsa brenda tokës greke nuk është lejuar lëvizja e emigranteve qe hyjnë ne vend drejt Veriut, si pasoje e gjendjes se renduar ne kufirin me Maqedoninë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *