Pas mbylljes së lëvizjeve me Italinë dhe Greqinë, Shqipëria ka ndaluar hyrjet dhe daljet e qytetareve edhe me Malin e Zi.

Përjashtimi i vetëm është bërë për pikën kufitare të Hanit të Hotit. E gjithe kjo mase ndermerret ne kuader te masave parandaluese per koronavirusin.

 

Policia Kufitare njofton të gjithë qytetarët që duan të kalojnë në drejtim të Malit të Zi, se sipas njoftimit të palës malazeze, duke filluar nga ky moment (ora 21:00 e datës, 13.03.2020) deri në një urdhër të dytë, do të bllokohet lëvizja e shtetasve dhe mjeteve që duan të hyjnë apo të dalin nëpërmjet Pikave të Kalimit Kufitar në Muriqan dhe Vermosh, për arsye të COVID-19.

Kurse në PKK Hani i Hotit do të vazhdojë lëvizja, si në hyrje dhe në dalje, si për shtetasit edhe për mjetet.

Policia Kufitare kërkon mirëkuptimin e qytetarëve që të anullojnë lëvizjet e planifikuara dhe ata që ndodhen duke lëvizur në drejtim të këtyre pikave të kthehen mbrapa, pasi nuk do lejohen të kalojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *