Mbreti Charles III kaloi ditën e dytë në Londër, një ditë e dedikuar e gjitha për Komonuelthin. Një shans për Mbretin e ri për të treguar angazhimin e tij ndaj një komponenti thelbësor të trashëgimisë së nënës së tij.

 

Në Pallatin Buckingham, Mbreti Charles III takoi Sekretarët e Përgjithshëm, si dhe Komisionerët e Lartë nga 14 vendet e Komonuelthit që ende e konsiderojnë monarkun si kreun e shtetit të tyre, përfshirë Kanadanë, Australinë dhe Zelandën e Re.

 

Mbreti i ri e di se do të ketë momente gjatë mbretërimit të tij kur anëtarët e Komonuelthi mund të vendosin ose jo që të ndërpresin lidhjet e tyre me monarkinë dhe të deklarohen republikë, si rasti i Barbados vitin e kaluar.

 

Xhamajka dhe Antigua dhe Barbuda mund të jenë ndër të parët. Por, Komonuelthi mbetet një familje e madhe kombesh, e cila ende tërheq anëtarë të rinj. Gaboni dhe Togo u bashkuan vetëm këtë verë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *