Masakrat e Shtetit Islamik por edhe te trupave qeveritare, milicëve apo forcave kurde vazhdojnë te shtojnë numrin e viktimave ne Irak. Vetëm përgjatë periudhës 1 janar – 31 tetor te vitit te shkuar siç njofton OKB, nga sulmet kane gjetur vdekjen te paktën 18.800 civile, ndërsa mbi 3,2 milionë te tjere janë detyruar te braktisin vendin. Shifrat tronditëse i atribuohen ne pjesën me te madhe militanteve te ISIS, qe kontrollon shumicën e territorit te Irakut . 3500 gra dhe fëmijë mbahen si skllevër ne këtë vend. Komisioneri i OKB per te drejtat e njeriut, Zeid Raad Al Husein deklaroi se ky raport tregon se refugjatet irakiane tentojnë te largohen nga vendi drejt Europes per t’i shpëtuar tmerrit me te cilin përballen ne atdhe. Te dhënat e grumbulluara janë bazuar ne intervistat me te zhvendosurit dhe dëshmitë direkte te te mbijetuarve apo dëshmitareve te abuzimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *